Top

Duitsland

WAT KAN IK VERWACHTEN VAN DUITSLAND?

Een reis naar Duitsland opent de deur naar een boeiende mix van rijke geschiedenis, moderne innovatie en schilderachtige landschappen. Van de middeleeuwse charme van Beieren tot de levendige straten van Berlijn, hier is een glimp van wat je te wachten staat in dit diverse Europese juweel.

DINGEN OM TE ZIEN EN TE DOEN IN DUITSLAND

Historische rijkdommen in Berlijn
Beierse pracht in München
Bezoek het kasteel Neuschwanstein
Cultureel toevluchtsoord in Dresden
Bezoek de wijngaarden van de Rijnvallei
Avonturen in het Zwarte Woud
Moderne elegantie in Hannover
Majestueuze kathedraal van Keulen

“The Professional Hobo”

a

“Never Ending Footsteps”

GEMIDDELDE KOSTEN BIJ HET REIZEN

Accommodatie – Duitsland biedt een divers scala aan accommodatiemogelijkheden. Budgetvriendelijke hostels en hotels zijn te vinden voor €30-€80 per nacht. Middelgroot comfort in 3-sterrenhotels varieert doorgaans van €80-€150, terwijl luxe 5-sterrenaccommodaties beginnen bij €150 per nacht.

Eten – Laat je verwennen door de culinaire geneugten van Duitsland in verschillende budgetklassen. Lokale eetgelegenheden en straatvoedsel kunnen stevige maaltijden bieden voor €10-€20. Middelgroot dineren in restaurants en cafés kost tussen de €20-€50 per maaltijd, terwijl fijne eetervaringen meer dan €50 kunnen kosten.

Vervoer – Efficiënt en goed verbonden, de transportopties in Duitsland voldoen aan verschillende voorkeuren. Treinreizen, zowel regionaal als hogesnelheid, kunnen variëren van €20-€100. Lokaal vervoer, waaronder trams en bussen, varieert doorgaans van €2 tot €5 per reis.

Aanbevloen dagbudget – 150-250 EUR / 165-275 USD (Let op: Dit is een voorgesteld budget onder de veronderstelling dat je in een hostel verblijft, af en toe uit eten gaat, de meeste maaltijden zelf kookt en lokaal vervoer gebruikt. Met de onderstaande budgettips kun je dit bedrag altijd verlagen. Als je echter in luxere accommodaties verblijft of vaker uit eten gaat, verwacht dan dat dit hoger zal zijn!)

BESPAARTIPS

1
Openbaar Vervoer Passen Kies voor openbaar vervoer passes voor kosteneffectief stadsvervoer.
2
Gratis Museumdagen Profiteer van gratis museumdagen, vaak aangeboden in grote steden.
3
Hostelverblijven Overweeg om in hostels te verblijven voor budgetvriendelijke en gezellige accommodatie.
4
Reizen buiten het hoogseizoen Reis tijdens de tussenseizoenen voor lagere kosten voor accommodatie en vliegtickets.

Gerelateerde artikelen

  • Florence, gelegen in het hart van Italië, wordt beschouwd als een van de meest historische en culturele steden van Europa. De stad, die bij de Italianen bekendstaat als Firenze, is de hoofdstad van de regio Toscane en de geboorteplaats van

  • Vandaag nemen we je mee naar het hart van Toscane, naar de charmante stad Siena. De middeleeuwse stad Siena brengt je met haar rijke geschiedenis terug in de tijd. Het is vandaag de dag misschien moeilijk voor te stellen, maar

  • Toscane staat ook wel bekend als een van de meest betoverende regio's van Italië. Deze regio in het centrum van Italië wordt gekenmerkt door prachtige glooiende landschappen vol wijngaarden, culturele rijkdom, kunst, geschiedenis en heerlijk eten en drinken. Het verkennen

0

post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.